Over

ons

“De toekomst van onze wereld ligt in onze eigen handen”: aldus Marco van Snippenburg. Mocht je aan Marco vragen; waar begin je dan, geeft hij als adequaat antwoord: “wanneer ik ermee begonnen ben, weet ik niet meer, echter het houdt nooit op. Het is er altijd. Met alles dat ik aanpak, denk ik, zijn we ecologisch bezig. Is dit duurzaam? Maar ook, is het haalbaar?”. Ecowood Design is niet het enige bedrijf dat Marco runt. Ook De Duurzame Schoolinrichter is een leverancier van meubilair welke vlekkeloos opgaan in de circulaire economie.

Marco voelt zich gelukkig dat er partners zijn die dezelfde doelen nastreven. Okay het is business! Echter met opgeheven hoofd. Jan en Janis Krumins delen hun passie en expertise. Het bouwen van houten huizen hoeft zeker niet complex te zijn, echter de juiste know-how is wel noodzakelijk.

En de ervaring ligt niet alleen in Nederland. Meesters in het bouwen van zowel logbouw als houten geraamte huizen zijn de mannen van Dores. Oprichter Ergons Garklavs werd geïnspireerd door de wijze van bouwen van zijn voorvaderen. Met name de wijze van de hoekverbindingen. Deze zijn solide, sterk en kennen een buitengewoon unieke architectonische meerwaarde voor houten huizen. Geen uitstekende hoekdelen. Met Dores en Ergons heeft EcoWood Design gepassioneerde partners in Letland, met een grote liefde voor natuur en welzijn.
Het is duidelijk. Deze genootschap mannen wil de wereld een stukje mooier maken. Voornamelijk met het bouwen van houten huizen in en om Nederland. Houten huizen die zelfvoorzienend zijn. Zonnepanelen op het dak of in de tuin, het liefst met composttoilet, regenwateropvang, noem het maar op. Alles voor een beter milieu, met een verre kijk in de toekomst.

Waarom Dores

Mensen die gepassioneerd hun werk doen kom je regelmatig tegen. Echter de bevlogenheid die we terugzien in Amatas is uitzonderlijk. En dat geldt niet alleen voor de oprichter en eigenaar Ergons. De betrokkenheid van het gehele Dores-team mag geprezen worden. Ook onze Nederlandse architecten bevestigen het. Vakmanschap is dan ook niet het enige dat bruist in de productie. Het blijft een inspiratiebron, -moment, om bij meneer Garklavs & Co op bezoek te zijn.

Een unicum: de gepatenteerde hoekverbinding binnen de logbouw.
Letland, het lijkt zo ver weg. En in onze perceptie zit wellicht het Oostblok verscholen. Deze aannames worden snel weggepoetst. Onze fabrikant Dores houdt er een filosofie op na, die naadloos aansluit bij ons gedachtegoed over de ecologische samenleving en circulaire economie. Een belangrijke reden van ons om Dores te selecteren, is het innovatieve karakter. Kijkend naar de productie, de ontwerpen, de wijze van houtverwerking, en zeker bewerking. De gepatenteerde hoekverbinding blinkt niet alleen van schoonheid, echter is ook de oplossing voor de weersinvloeden. Zoals wind, regen en vorst.

Het hout dat verwerkt wordt komt uit Letland en Finland en is FSC-gecertificeerd. De wijze van frezen zorgt voor de betere verbindingen tussen de houten elementen. Mede omdat één van de eigenaren van Dores ook de oprichter van Forma Machinery is. Forma is een bekende houtverwerkende machineproducent en technologie ontwikkelaar.

Met Dores hebben we een betrouwbare partij met een aanzienlijke capaciteit. Ze zijn zelfs in staat om een geheel huis op één dag te produceren. Een mooie combinatie van traditie met moderne technologie.

EcoWood Design

Steegse Haven 3
6991 GZ, Rheden
026 495 4461
info@ecowooddesign.nl

Over ons

Copyright © 2020 EcoWood Design
Ontworpen door JG Webmarketing
envelope-ophonelong-arrow-down